Εστιατόριο Αντωνόπουλος – Η ιστορία μας

Το εστιατόριο μας βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους τα τελευταία 50 χρόνια και είναι ένα από τα παλιότερα μαγειρεία ελληνικής παραδοσιακής σπιτικής κουζίνας στην Αθήνα!!!  Αποτελεί φυσικά τον ορισμό της οικογενειακής επιχείρησης καθώς στα χρόνια λειτουργίας του έχει απασχολήσει σχεδόν κάθε μέλος της οικογένειας  Αντωνοπούλου.

Η ιστορία της οικογένειας μας με τη παροχή υπηρεσιών εστίασης ξεκίνησε το μακρινό 1971 όταν και ερχόμενοι από το τόπο καταγωγής μας, την Κυπαρισσία Μεσσηνίας, ο Σωτήρης Αντωνόπουλος με την προτροπή των 7 παιδιών του άνοιξε το εστιατόριο με το όνομα Λουξ. Την εποχή εκείνη η οδός Αριστοτέλους, δρόμος που βρίσκεται μεταξύ της Βικτώριας και της Ομόνοιας, μόλις 5 λεπτά από το Πολυτεχνείο και το Εθνικό Αρχαιολογικό μουσείο έσφυζε από ζωή. Η Πατησίων, η 3ης Σεπτεμβρίου, η Αχαρνών και η Λιοσίων, δρόμοι παράλληλοι της Αριστοτέλους, φιλοξενούσαν χιλιάδες δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις καθώς επίσης και δεκάδες ξενοδοχεία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με το ποιοτικό σπιτικό φαγητό, το εστιατόριο μας να γίνει δημοφιλής προορισμός για κάθε λάτρη της παραδοσιακής κουζίνας.

Το 1980 το εστιατόριο άλλαξε το όνομα του σε Εστιατόριο Αντωνόπουλος 1971 και μερικά χρόνια αργότερα την διαχείριση του ανέλαβαν οι δύο μικρότεροι της οικογενείας ο Κώστας και η  Έφη Αντωνοπούλου ως η δεύτερη γενιά στην επιχείρηση. Σήμερα, 30 χρόνια από τότε το μαγαζί μας, έχοντας αντιμετωπίσει την ολοκληρωτική υποβάθμιση της περιοχής μας, τη σταδιακή αποκέντρωση των επιχειρήσεων και φυσικά την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση των τελευταίων χρόνων, βρίσκεται ακόμα στη θέση του προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε παλιούς και νέους πελάτες σχεδιάζοντας το μέλλον με σύγχρονες αντιλήψεις , φιλόδοξο πνεύμα και νοοτροπία ανασυγκρότησης και εκσυγχρονισμού.

About Νίκος Βογιατζής

View all posts by Νίκος Βογιατζής →